Que fer?

En aquesta pagina explicarem des de el nostre punt de vista que fer en cas de estar patint o veure algú patint violència de gènere.

Violència Física 

En cas de que la pateixis:

Nosaltres creiem que el que primer que s’ha de fer és anar a les autoritats a denunciar a la persona agressora. Si veieu o sentiu por d’anar a les autoritats, també el que podeu fer és contactar amb una persona de confiança i explicar-li per tot el que estàs passant i que anés ella a denunciar. També és important allunyar-se de la persona agressora per evitar el major contacte amb ell/ella.

En cas de que la vegis:

En aquest cas, si la persona es coneguda teva, el que creiem que teniu que fer és allunyar a aquest a persona del agressor i deixar-li viure amb tu el temps que ella necessiti per tramitar tota la denuncia. Si es una persona que veus pel carrer o un veí o similars, creiem que el primer que s’ha de fer es trucar a la policia per informar del que esta succeint, una vegada avisades a les autoritats, us aproximeu i intenteu separar al agressor de la persona maltractada i preguntar-li si esta ferida o necessita alguna cosa, perquè contra mes ajuda li oferim millor .

Violència psicològica 

En cas de que la pateixis:

Nosaltres creiem que el que primer que s’ha de fer en aquest cas és allunyar-se de la persona que, directa o indirectament, t’està manipulant o insultant per sentir-se superior. També creiem que parlar d’aquest tema amb grups d’ajuda una vegada t’has allunyat és una bona forma de superar-ho, ja que hi ha persones que també han passat per el mateix que tu i podrien entendre com et sents i recomanar-te que seria lo millor que podries fer.

En cas de que la vegis:

Creiem que el millor que podem fer es informar a la persona que esta vivint això que tot el que esta sofrint es maltracta psicològic, perquè aquesta pugui prendre una millor decisió. També donar-li el consell de que hauria d’allunyar-se d’aquesta persona ja que nomes li esta portant coses dolentes i indirectament pot acabar molt malferida, y en cas que no vulgui fer res hauríem de portar-la amb algú que la pugui ajudar com podria ser una psicòloga.